Potrebujemo sladkor (beli ali rjavi), vodo in zrna vodnega kefirja. V steklen kozarec stresemo sladkor (sam dam približno 3 žlice na liter vode), dolijemo vodo in dobro premešamo, da se sladkor raztopi. Dodamo še zrna.
Po želji lahko dodamo še:
- rezine limone ali pomaranče,
- rozine in ostalo suho sadje,
- majhne koščke sadja (sam včasih dodam koščke banan ali jabolk).
Tako pripravljen kozarec pokrijemo z gazo ali s pokrovčkom in hranimo 24 do 36 ur (ali več) na sobni temperaturi na mestu, kjer ni direktne sončne svetlobe.
vodni kefir |
Po želji lahko dodamo še:
- rezine limone ali pomaranče,
- rozine in ostalo suho sadje,
- majhne koščke sadja (sam včasih dodam koščke banan ali jabolk).
Tako pripravljen kozarec pokrijemo z gazo ali s pokrovčkom in hranimo 24 do 36 ur (ali več) na sobni temperaturi na mestu, kjer ni direktne sončne svetlobe.
Potrebujemo: sladkor, vodo, zrna kefirja in dodatke po izbiri. |
Gotov vodni kefir, zrna so se usedla na dno kozarca. |
Gotov kefir prelijemo v nov kozarec, zrna ostanejo na dnu. |
Vodnemu kefirju sem dodal navaden jabolčnik v razmerju 1:1
in pustil na sobni temperaturi 2 dni. Nastala je nova okusna pijača,
ki bi jo lahko opisal kot gaziran jabolčnik.
|
Ni komentarjev:
Objavite komentar